Politique de remboursement

Procesul de returnare al produselor

Puteți returna marfa pe care ați primit-o fără a indica motive în termen de 14 zile calendaristice, trimițând marfa înapoi la adresa sediului Luwa Design srl. Termenul începe să curgă la o zi după ziua în care ați primit marfa. Doar în cazurile de mărfuri care nu pot fi expediate (de exemplu, în cazul mărfurilor voluminoase) vă puteți exercita dreptul de a reveni printr-o cerere scrisă la adresa de mail hello@luwa.ro

 Returnările vor fi acceptate în considerare numai atunci când le primim în termenul stabilit de 14 zile calendaristice, ceea ce înseamnă că trebuie să le expediați la timp. Expedierile de retur vor fi pe cheltuiala și riscul dvs.

Vă rugăm să rețineți că returnările pot fi acceptate numai din țara de expediere originală. Toate costurile de retur vor fi suportate de dumneavoastra.  Vă rugăm să rețineți că orice pierdere suferită din cauza modificărilor cursului de schimb nu va fi creditată. Dacă aveți întrebări cu privire la dreptul dvs. de a returna marfa, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la Hello@luwa.ro.

  • Defecte fabricatie

Satisfactia fiecarui client reprezinta o responsabilitate pentru noi si de aceea investim resurse pentru a-ti oferi cea mai buna calitate atunci cand achizitionezi unul dintre produsele noastre. Te asiguram ca produsele Luwa sunt verificate, inainte de livrare, astfel incat sa raspunda procedurilor de calitate si conformitate.

Totusi, in cazul sesizarii unor defecte majore de fabricatie te rugam sa ne anunti imediat ce ati primit si verificat bunurile comandate si implicit se returnezi produsele in termenul de 14 zile calendaristice. In aceasta situatie poti opta fie pentru inlocuirea produselor cu unele existente pe stocul shop-ului online www.LUWA.RO, fie pentru restituirea contravalorii produselor in contul dv. bancar.

Orice sesizare privind existenta unor defecte de fabricatie dupa o perioada mai mare de 14 zile  calendaristice de la receptia produselor este considerata expirata.

  •  Marime nepotrivita

In cazul in care este prima ta comanda pe www.Luwa.ro si in cazul in care nu ai probat produsele noastre, produsul care nu ti se potriveste ca marime poate fi inlocuit cu un produs identic, acelasi model si aceleasi detalii, o marime in plus sau in minus, bineinteles conditia este sa il avem pe stoc in marimea dorita de tine. In aceasta situatie nu se aplica restituirea contravalorii produselor. Returul pentru inlocuirea marimii este acceptat o singura data si pentru un singur produs, si trebuie sesizat in termen de maxim 14 zile de la receptia produsului si se va realiza in functie de disponibilitatea acestuia pe stoc.

Orice sesizare privind marimea nepotrivita dupa o perioada mai mare de 14 zile de la receptia produselor este considerata expirata.

Totusi, in anumite situatii, ne rezervam dreptul de a refuza inlocuirea produselor care nu se potrivesc ca marime, vezi RETUR PRODUSE CUSTOM, conform OUG 130/2000 art. 10 lit. c) si/sau OUG 34/2014 art. 16 lit. c).

Retururile pentru marime nepotrivita sau alte mentiuni nu se aplica produselor achizitionate in cadrul promotiilor cu preturi de lichidare de stoc / produselor primite cadou. Va rugam verificati specificatiile si detaliile promotiilor in curs.

NOTA: Nu se inlocuiesc produse dintr-un model cu produse din alt model.

Procesul de retur pentru produse custom:

Produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator si/sau personalizate in mod clar NU POT FI RETURNATE.

Conform OUG 130/2000 art. 10 lit. c) – “Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte […] c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate […].”

Conform OUG 34/2014 art. 16 lit c) - "Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9-15 in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale urmatoarele: [...] c) furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar [...]."Totusi, avand in vedere ca ne dorim sa fii pe deplin multumita de produsele www.luwa.ro  te asiguram ca vom face tot posibilul sa rezolvam solicitarea ta de retur. 

  •  Retur refuzat 

Din pacate produsele tale nu pot fi returnate, motivele refuzului  vor fi explicate detaliat si clar pe mail. In cazul in care returul este refuzat din cauza nerespectarii conditiilor impuse pt. retur, iti vom trimite produsele inapoi iar pachetul este refuzat de tine ne rezervam dreptul de a retine toate sumele achitate.

  • Retur acceptat 

Te rugam sa urmezi pasii urmatori: pregateste produsele pt expediere - produsele trebuie expediate in maxim 14 zile calendaristice de la primirea lor. Verifica daca sunt indeplinite toate conditiile de returnare de mai jos. Contacteaza firma de curierat rapid, preda coletul si  pastreaza confirmarea de trimitere (AWB)

Toate taxele de returnare sunt suportate si achitate integral, in avans, de dumneavoastra.

Va vom anunta imediat ce returul dv. a fost receptionat la atelier si verificat dpdv al conformitatii cu conditiile de returnare. Ne rezervam dreptul de a accepta sau de a refuza returul tau numai dupa ce produsele au fost verificate dpdv al conformitatii cu conditiile de returnare de mai jos.

     CONDITII DE RETURNARE

Produsele pot fi returnate in decurs de 14 zile calendaristice de la primirea fizica a acestora. Produsele returnate trebuie sa fie noi, nefolosite, nespalate, fara urme de uzura fizica, de purtare sau deteriorare, fara urme de machiaj sau mirosuri specific purtari (parfum/transpiratie). Produsele trebuie sa fie returnate cu etichetele originale nedeteriorate. Ne rezervam dreptul de a refuza si implicit de a trimite inapoi catre dv. orice produs care nu indeplineste intocmai si cumulativ toate conditiile de returnare de mai sus.

NOTA: Nu acceptam pachete cu plata ramburs. Nu acceptam pachete al caror expeditor nu poate fi identificat. Nu ne facem responsabili pentru pachetele piedute sau deteriorate la transport. Nu ridicam colete de la Posta Romana sau orice alt oficiu postal, coletele trebuie trimise la sediul firmei LUWA DESIGN SRL prin curierat rapid.

Solicitarile repetate de retur de catre acelasi client pot fi considerate abuz.

  • Restituirea contravalorii produsului

In cazul in care returul se solutioneaza cu restituirea contravalorii produsului, aceasta se va efectua in termen de maxim 21 zile lucratoare de la receptia si verificarea produsului returnat.In cazul in care returul se solutioneaza prin schimbul produs acesta trebuie sa existe pe stoc si se va efectua in functie de timpii  de livrare disponibili.

NOTA REDUCERI: contravaloarea produselor aflate la discount de peste 50% nu se poate returna. Aceste produse se pot inlocui cu un alt produs (de alta marime sau culoare ), cu produse aflate la reduceri  sau cu produse din colectia noua. 

Urmatoarele taxe nu se vor restitui in cazul unui retur: taxa de livrare standard sau expres (inclusiv in cazul promotiilor referitoare la taxa de livare), taxele vamale, comisioanele bancare, diferentele de curs valutar in cazul platilor in EUR, alte taxe specifice dupa caz. In cazul livrarilor internationale in afara UE nu se vor restitui taxele specifice fiecarei destinatii facturate separat de firma de curierat.

Restituirea contravalorii produsului, cu exceptia taxelor care se retin, se va efectua prin transfer bancar in contul de pe care a fost efectuata plata sau in contul specificat de client, in termen de maxim 21 zile lucratoare de la receptia si verificarea produsului in Atelier. Te vom anunta pe email imediat ce restituirea contravalorii produsului a fost procesata.